Ура Откриха биозаместител на мазнините

3.0 от 3 Гласа
публикувана на 16.09.2015 от gotvach.bg 48
Ура  Откриха биозаместител на мазнините

Дървесните влакна са на път да се превърнат в биозаместител на мазнините – с него ще може да се произвеждат колбаси, майонеза, сладолед и пр. Идеята е на компания от Норвегия, която се занимава с производството на целулоза и хартия.

Биорафинерията Борегард има завод в щата Уисконсин, САЩ. Бялата смес, заместител на мазнините, се произвежда там и вече е получила одобрението на американските власти.

Новаторският продукт, направен от микровлакнеста целулоза, се нарича SenseFi. Идеята за новия биопродукт била да бъде помощно средство при борбата със затлъстяването.

Откриването на точната формула обаче е отнела доста време на скандинавците. Учените не се сещали какво да правят с така наречените безполезни отпадни части от смърчовете, които не могат да се превърнат нито в целулоза, нито в талпи.

От компанията са решени да отворят още един завод – този път в град Сарпсборг, Норвегия. Това съобщава търговският директор на биорафинерията – Харалд Рьонеберг.

Най-вероятно заводът ще бъде открит през 2016 година. Производителите на SenseFi твърдят, че продуктът им по вкус и състав прилича на познатите ни мазнини. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В тази страница намирате информация за Ура Откриха биозаместител на мазнините. Try.bg е социалка за споделяне на линкове и статии от българското интернет пространство. Публикуваните материали на Ура Откриха биозаместител на мазнините са собственост изцяло на медията, от който са добавени. Ако считате, че статията Ура Откриха биозаместител на мазнините нарушава вашите авторски права, обърнете се към нас от формата за контакт.