Забайоне

2.0 от 1 Глас
публикувана на 16.09.2015 от gotvach.bg 108
Забайоне

Разбийте с телена бъркалка жълтъците и захарта на водна баня, като котлонът не трябва да е силен. Отново без да спирате разбиването, добавете виното Марсала (бяло вино, шампанско, бренди) капка по капка.

По желание преди това може да добавите малко канела или лимонова кора. Кремът е готово, когато увеличи обема си и се получи лека пяна.

Снемете от водната баня съда и разпределете в десертни чашки. Гарнирайте с бишкоти по желание и поднесете Забайонето леко топъл или охладен.

научи повече. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В тази постраница намирате информация на тема Забайоне. Try.bg е социалка за споделяне на материали от българското интернет пространство. Публикуваните материали на Забайоне са собственост изцяло и само на страницата, от който са прибавени в сайта. Ако считате, че публикацията Забайоне нарушава вашите авторски права, пишете ни от формата за контакти.