Лава кейк

2.0 от 3 Гласа
публикувана на 16.09.2015 от gotvach.bg 90
Лава кейк

Намажете 3 формички с тънък слой масло от дъното нагоре и ги посипете с какао навсякъде, като изтупате излишното количество Разтопете на водна баня шоколада и маслото, снемете от котлона, за да се охлади леко. През това време разбийте яйцата и захарта, докато се получи пухкав крем.

При непрекъснато разбъркване с бъркалка добавете шоколада към яйцата и хомогенизирайте. Финално объркайте с царевичното нишесте.

Разпределете сместа във формите, но без да препълвате. Сложете да се пекат в предварително загряна на 200 градуса фурна за 8 - 9 минути.

Разпределям във формичките, но не пълня догоре, за да не прелива при печенето. Пека в предварително загрята фурна на 200 градуса, като вариантите за печене са три: Ако искате да приготвите шоколадовите суфлета предварително, може да ги оставите да престоят в хладилника, а после да ги печете с 1 - 2 минути повече.

Ако замразявате формите, печенето се увеличава с 3 - 4 минути - печете за около 14 минути. Готовите лава кейкове обърнете върху чинийки и ги поръсете с пудра захар.

По желание може да гарнирате с плодове по избор. научи повече. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В тази страница виждате информация на тема Лава кейк. Try.bg е социалка за споделяне на материали от българското интернет пространство. Публикуваните материали на Лава кейк са собственост изцяло и само на страницата, от който са прибавени в сайта. Ако мислите, че публикацията Лава кейк нарушава вашите авторски права, пишете ни от бутона за контакти.