Вижте кои са най-здравословните национални кухни по света

4.0 от 3 Гласа
публикувана на 18.09.2015 от gotvach.bg 175
Вижте кои са най-здравословните национални кухни по света

Националната кухня на една страна се оформя съгласно културата и обичаите на жителите. Някои традиционни блюда по света обаче могат да са пример за това как да се храним здравословно.

В кулинарното меню на тази страна преобладават супите, които са едновременно здравословни и много вкусни. Най - обичана от местните, а и от туристите е супата Том Ям Кунг, която се приготвя от скариди, лимонена трева, джинджифил, кориандър и куркума.

Тази типична за тайландската кухня супа е препоръчвана и заради силните ѝ антиоксидантни свойства, чрез които помага на храносмилателната система и засилва имунитета. В кулинарните традиции на Перу се залага на плодовете и зеленчуците.

Една от най - вкусните им рецепти е севиче, което е микс от морски дарове, лимони и много подправки. В съвременните варианти към севиче добавят и киноа, за да засилят полезното му действие.

Във виетнамската кухня залагат на подправките, като често в рецептите им могат да се срещнат мента и червен пипер. Популярна в страната е супата фо, която се приготвя от нудълс, чушки, зелен лук и пилешко месо.

Макар че много хора ще се изненадат, нацията която най - често си похапва паста, притежава една от най - здравословните кухни. Тайната е, че дори да наблягат на въглехидратите . .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На актуална постраница виждате информация относно Вижте кои са най-здравословните национални кухни по света. Try.bg е социален сайт за споделяне на линкове и статии от българското интернет пространство. Текстът и снимките на Вижте кои са най-здравословните национални кухни по света са собственост изцяло и само на медията, от който са прибавени в сайта. Ако считате, че публикацията Вижте кои са най-здравословните национални кухни по света нарушава нечии авторски права, обърнете се към нас от формата за контакт.