Топ 10 естествени продукти за увредена коса

2.0 от 1 Глас
публикувана на 18.09.2015 от ezine.bg 3008
Топ 10 естествени продукти за увредена коса

Женските гриви често са подлагани на голям стрес – къдрене, изправяне, скубане, стягане и какво ли още не. Като прибавим силните слънчеви лъчи през лятото в комбинация с морската вода и сухия въздух, крайният резултат е силно увредена и суха коса.

За щастие има достатъчно естествени съставки, които могат да възстановят жизнеността ѝ, без да се налага да инвестирате големи суми в луксозни продукти. Зехтин - Зехтинът и като цяло повечето масла (бадемово, кокосово, жожоба и т.

) са особено полезни за сухата или къдравата коса. Маските на маслена основа действат най-добре, ако се нанасят затоплени, след което косата трябва да се увие в найлон или кърпа.

Освен като съставка в маска зехтинът може да се ползва и самостоятелно. Бира - Бирата съдържа хмел, който освен че има чудесен вкус, е и много хранителен за косата.

В него има силициев двуокис, който заздравява косата и я прави бляскава. Мед - Медът е популярна съставка в много балсами и маски за коса.

Естествените овлажняващи свойства на вкусния пчелен продукт го правят идеален за скалпа, особено ако имате проблем с раздразнение или лющене на кожата. Авокадо -Авокадото съдържа големи количества витамин D и E, колаген и калий, което го прави изключително добър лек срещу сухата и накъсана коса. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На актуална постраница виждате статия относно Топ 10 естествени продукти за увредена коса. Try.bg е социалка за споделяне на публикации от българското интернет пространство. Текстовият и снимков материал на Топ 10 естествени продукти за увредена коса принадлежат изцяло и само на страницата, от който са публикувани. Ако сте на мнение, че публикацията Топ 10 естествени продукти за увредена коса нарушава нечии авторски права, обърнете се към нас от формата за контакт.