Внимание Отровни храни, от които да се пазите

5.0 от 2 Гласа
публикувана на 23.09.2015 от gotvach.bg 4193
Внимание  Отровни храни, от които да се пазите

Без съмнение кулинарията е изкуство, но истинските майстори в тази област са тези, които могат да приготвят някои от долуизброените храни, без да отровят своите клиенти. Осемте изброени продукта могат да причинят отравяне и дори смърт, ако не са приготвени по правилния начин.

В горите на Ямайка Аки е един от най-разпространените плодове. Те са изключително сладки, но ако се консумират, преди да напълно узрели, водят до кома, повръщане и смърт.

Коренът от маниоката придава отличен вкус на всички ястия, в които е поставен. Той обаче трябва да се приготви изключително прецизно заради високото съдържане на цианид в него, можещ да причини бърза смърт.

Рибата Фугу е един от най-големите деликатеси в Япония, въпреки че може да причини бърза, но мъчителна смърт поради високите нива на тетродоксин в месото ѝ. Тя може да бъде приготвяна единствено от готвачи, имащи специални разрешителни.

В луксозните ресторанти всеки клиент трябва да подпише специална декларация преди рибата да му бъде сервирана. Колкото и да се разпространени в кулинарията, с гъбите трябва да се внимава, защото някои техни видове са изключително отровни и не се различават от безопасните им двойници.

Един от най-вкусните африкански деликатеси са бутчета от жабата бик. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В тази постраница виждате публикация за Внимание Отровни храни, от които да се пазите. Try.bg е социален сайт за споделяне на линкове от българското интернет пространство. Текстовият и снимков материал на Внимание Отровни храни, от които да се пазите принадлежат изцяло и само на страницата, от който са публикувани. Ако смятате, че линкът Внимание Отровни храни, от които да се пазите нарушава нечии авторски права, пишете ни от формуляра за контакт.