Суперхрани: Семена от чия

5.0 от 3 Гласа
публикувана на 07.08.2015 от gotvach.bg 73
Суперхрани: Семена от чия

Семената от чия/чиа са сред най - популярните т. супер храни.

Въпреки че набраха популярност в последните години, семената от чия са познати още от древността. Те са представител на семейството Салвия Испаника.

Малките бели и черни семенца са били сред основните храни на маите, инките и ацтеките, както и на редица други племена в земите на Югозападна Америка. Съгласно езика на маите думата Чиа означава сила.

Тази така древна култура е използвала семенцата като много силна енергийна храна. Посланиците и вестоносците на племената винаги са носели малка торбичка от тези семенца със себе си.

Чиа е наричана и индианска бягаща храна поради страхотната енергия, с която зарежда тялото. Още в отдавна отминалите години хората са забелязали, . .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В текущата страница виждате публикация относно Суперхрани: Семена от чия. Try.bg е социален сайт за споделяне на публикации от българското интернет пространство. Текстът и снимките на Суперхрани: Семена от чия принадлежат изцяло на страницата, от който са публикувани. Ако считате, че статията Суперхрани: Семена от чия нарушава вашите авторски права, свържете се с нас от формата за контакти.