Не лишавайте тялото си от лимонов сок!

3.0 от 3 Гласа
публикувана на 23.09.2015 от gotvach.bg 3714
Не лишавайте тялото си от лимонов сок!

С право може да се каже, че лимоните са едно от чудесата на света. Те благодарение на своите ценни съставки са изключително полезни за здравето на организма като едновременно лекуват и предпазват от редица заболявания.

Също така някои домакини намират приложение на лимоновият сок в почистването на дома. Знаете ли, че лимоните предпазват от поява на камъни в бъбреците.

И ако дневно се приема поне половин чаша лимонов сок, се повишават нивата на цитрати в урината, а те, от своя страна, защитават бъбреците от натрупването на калциеви отлагания. Естествено за ценният лечебен ефект на лимоните при възпалено гърло е известно.

Благодарение на флавоноидите в тях богатството на антиоксиданти е толкова голямо, че те успяват да преборят болките и дискомфорта. Лимоновият сок е много полезен и в случаи на ухапване от насекоми, получени раздразнения на кожата от някои растения.

Това е така, защото той има противовъзпалителен ефект и успокоява кожните проблеми, както и се използва срещу артрит и полиартрит. Лимоновият сок е много полезен също при възпалителни проблеми по кожата на лицето.

Нанасяйки от него върху засегнатите зони, след това се отмива с чиста вода. Последни изследвания посочват, че в тези цитрусови плодове се съдържа пектин . .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На тази постраница намирате публикация на тема Не лишавайте тялото си от лимонов сок!. Try.bg е социална мрежа за споделяне на материали от българското интернет пространство. Публикуваните материали на Не лишавайте тялото си от лимонов сок! са собственост изцяло и само на медията, от който са публикувани. Ако мислите, че статията Не лишавайте тялото си от лимонов сок! нарушава вашите авторски права, обърнете се към нас от формуляра за контакт.