Експериментът Социализъм

4.0 от 3 Гласа
публикувана на 23.09.2015 от sanovnik.bg 840
Експериментът Социализъм

За цялата си практика един професор по икономика само веднъж е късал на изпити цял курс от студенти. Това се случило, след като веднъж спорели за ефективността на Социализма.

Студентите настоявали, че социалистическата политика е възможно най-справедливата, защото при нея няма нито много богати, нито много бедни. Всички в социалистическата държава има среден стандарт на живот и затова са щастливи и не си завиждат.

Тогава професорът предложил да приложат стандарта за уеднаквяване на социализма и на техните изпити. След като изпитал всички студенти, той сметнал средноаритметичното число от сбора на поставените оценки и с това число оформил всеки един от студентите си.

Така никой нямало да бъде скъсан, но нямало и отличници, а в курса щяло да цари пълно равенство. След първия изпит всички студенти получили петици.

Тези, който учили усърдно през целия семестър, били разочаровани, а тези, които не били толкова съвестни към предмета, били щастливи. На втория изпит хората, които по принцип полагали повече усилия, решили, че вече не си заслужава и учели по-малко.

Целият курс получил четворки. По-голямата част от студентите никак не се радвали на тези оценки.

На третия изпит целият курс получили тройки и тогава започнали свадите . .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На актуална страница намирате информация на тема Експериментът Социализъм. Try.bg е социална мрежа за споделяне на статии от българското интернет пространство. Използваните материали на Експериментът Социализъм принадлежат изцяло на сайта, от който са публикувани. Ако смятате, че статията Експериментът Социализъм нарушава нечии авторски права, свържете се с нас от линка за контакт.