Сбъднаха ли се пророчествата за 2000-те, направени преди век

3.0 от 3 Гласа
публикувана на 27.09.2015 от sanovnik.bg 1886
Сбъднаха ли се пророчествата за 2000-те, направени преди век

Преди повече от един век различни пророчества гадаеха какъв ще бъде животът през второто хилядолетие. Някои от тези предсказания наистина се сбъднаха, но други се оказаха прекалено фантастични.

В едни от най - смелите прогнози се твърдеше, че още през първите години на 2000 - те мухите и комарите ще изчезнат от Земята, а хората ще изобретят интелигентни роботи, които ще бъдат техни слуги в ежедневието. През 1899 година във Франция се пускат серия от картички, които са своеобразни картини на това, което ще се случи през първите десетилетия от XXI век.

Рисунките на бъдещето са дело на художника Жан - Марк Коте и неговите колеги. В бъдещето за французите централно място заемат роботите, които ще заменят хората в извършването на всекидневната дейност.

Смятало се също, че през новото хилядолетие хората ще могат да се предвижват с летящи коли. Макар че тези предсказания не са реални от настояща гледна точна, сред тях има и такива, които са успели да познаят случващото се днес.

На изобразените картички се вижда, че художниците са предполагали, че в бъдеще хората ще комуникират много по-лесно помежду си чрез футуристични устройства. Съвременната революция на интернет и технологиите, свързани с него, категорично показват, че тези пророчества.... .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В тази страница намирате информация за Сбъднаха ли се пророчествата за 2000-те, направени преди век. Try.bg е социалка за споделяне на линкове и статии от българското интернет пространство. Текстът и снимките на Сбъднаха ли се пророчествата за 2000-те, направени преди век са собственост на страницата, от който са прибавени в сайта. Ако смятате, че статията Сбъднаха ли се пророчествата за 2000-те, направени преди век нарушава вашите авторски права, обърнете се към нас от линка за контакти.