Места в кухнята, които забравяме да почистим

3.0 от 1 Глас
публикувана на 27.09.2015 от ezine.bg 4264
Места в кухнята, които забравяме да почистим

Почистването на кухнята е задължително за всяка домакиня. Но колкото и това да се е превърнало в рутина от ежедневието, неминуемо на всеки от нас се случва да пропусне някои от задължителните за почистване места.

Ето кои са местата в кухнята, които забравяме да почистим: Кафемашината и кафемелачката - Кухнята изобилства от уреди. Най-често използваните са кафемашината и кафемелачката.

Всеки от тези уреди е изключително благодатна за размножаване на бактерии, тъй като при приготвянето на кафето се затопля, а това създава подходяща за растеж среда. Едно от най-добрите средства за почистване на кафемашината и кафемелачката е гъба, напоена с оцет.

Дръжките на уредите и вратите - Това са едни от най-често докосваните повърхности в дома и гъмжат от бактерии и микроорганизми. Всички дръжки – на вратите, шкафовете, хладилника, миялната, микровълновата, трябва да се забърсват ежедневно.

Пазарските чанти за многократна употреба - Те са удобен начин за пазаруване. Лошото при тях е, че всички продукти, които се пренасят в тях, оставят своята следа.

Поради това е добре всички торбички за многократна употреба да се перат често и да се подменят на определен период от време. Канала на кухненската мивка - Това е мястото, през което изтичат всички мръсотии. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

Популярни от ezine.bg

Какво другите търсят

В тази постраница виждате статия на тема Места в кухнята, които забравяме да почистим. Try.bg е социален сайт за споделяне на линкове от българското интернет пространство. Използваната информация и снимки на Места в кухнята, които забравяме да почистим принадлежат изцяло и само на сайта, от който са публикувани. Ако мислите, че линкът Места в кухнята, които забравяме да почистим нарушава вашите авторски права, свържете се с нас от бутона за контакт.