Как да почистваме лицето си според типа кожа

4.0 от 2 Гласа
публикувана на 05.10.2015 от ezine.bg 2205
Как да почистваме лицето си според типа кожа

От голямо значение е редовно да почистваме кожата си, но и при тази, както при повечето процедури, трябва да се съобразяваме с вида на кожата си, за да не ѝ навредим. Почистването на кожата помага да се отстранят мъртвите клетки, да се изравни тенът и да се премахнат несъвършенствата.

За да прилагаме тази процедура правилно и достатъчно често от голямо значение е вида на кожата ни. При някои жени прекалено честото почистване с агресивни съставки може да има обратния ефект и да влоши външният ви вид.

Има компоненти в козметичните продукти, които могат да образуват малки ранички по лицето ни, ако сме купили неточната стока. При нормалната кожа, при която не се наблюдават видими несъвършенства, трябва да се използват почистващи продукти от мед и царевично брашно.

Трябва да смесите равни части от двата продукта и внимателно да масажирате лицето си със сместа за около половин минута. Нужно е процедурата да се прилага веднъж седмично.

Ако кожата ви е суха, трябва да търсите препарати, в които има високи нива на овлажнители. Не купувайте продукти, образуващи пяна, защото те понижават естествения баланс на кожата.

Идеален за вас е мицеларният разтвор, с който да почиствате лицето веднъж седмично. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На актуална страница намирате публикация на тема Как да почистваме лицето си според типа кожа. Try.bg е социална мрежа за споделяне на линкове и статии от българското интернет пространство. Текстът и снимките на Как да почистваме лицето си според типа кожа са собственост изцяло и само на страницата, от който са публикувани. Ако сте на мнение, че линкът Как да почистваме лицето си според типа кожа нарушава вашите авторски права, свържете се с нас от формуляра за контакти.