Гнусни факти, които ще ви откажат от бързата храна

5.0 от 1 Глас
публикувана на 11.10.2015 от gotvach.bg 2862
Гнусни факти, които ще ви откажат от бързата храна

Бързата храна е една от най-нездравословните. Ако това не може да ви откаже от приема ѝ обаче, то следващите факти със сигурност ще успеят.

Хот дог и хамбургери - тези иначе толкова вкусни и апетитни храни, са пълни с т. розова слуз.

Това представлява смес от съединителна говежда тъкан и мазнини, обработени с амониев хидроксид. Доста апетитно! В предлаганите в заведенията за бързо хранене пилешки хапки пилешкото всъщност е дефицит.

За да спестят, производителите добавят мазнини, кости и съединителна тъкан, които да придадат плътност и обем. След като се получи крайният продукт, той се съхранява дълго време замразен.

Сред химикалите, с които се обработват тези хапки, за да изглеждат свежи, са алкохол, етилацетат и ацетон. Най-популярната газирана напитка може да се похвали с десет лъжици захар в кенче.

Това в пъти надвишава дневната доза захар, приета от Световната здравна организация. Когато искаме да похапнем нещо здравословно и бързо, залагаме на салатите.

За съжаление, те също не са от най-здравословните варианти. Марулята в заведенията за бързо хранене обикновено се обработва с пропиленгликол – химичен елемент, който се открива в големи количества и в антифриза. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В текущата постраница виждате публикация на тема Гнусни факти, които ще ви откажат от бързата храна. Try.bg е социален сайт за споделяне на публикации от българското интернет пространство. Използваните материали на Гнусни факти, които ще ви откажат от бързата храна са собственост на сайта, от който са прибавени в сайта. Ако сте на мнение, че публикацията Гнусни факти, които ще ви откажат от бързата храна нарушава вашите авторски права, пишете ни от формуляра за контакти.