Знаете ли на какво мирише смъртта

4.0 от 2 Гласа
публикувана на 11.10.2015 от sanovnik.bg 5163
Знаете ли на какво мирише смъртта

На ежегодния Британски фестивал на науката в Брадърфорд учени от университета Хадерсфилд, Великобритания обявиха уникално интересно свое откритие. Те са установили как мирише смъртта.

Всъщност става въпрос за аромата на човешкото тяло, веднага след като човек почине. Непосредствено преди да започне разлагането на тъканите на организма, то излъчва аромат на прясна риба и прясно окосена трева.

До момента всички изследвания в областта бяха насочени към това да се открие от какво се състои миризмата на труп. Установено е, че тя е комбинация от две молекули – путресцин и кадаверин, които се появяват при разлагането на трупа.

Учените от Великобритания обаче, начело с Ана Уилямс, са насочили своето изследване в друга посока. Целта била да се установи дали има разлика между миризмата на живите и мъртвите непосредствено след смъртта.

За провеждане на изследването екипът е използвал трупове на свине, тъй като техните тъкани са най - близки до човешките. Взетите проби били затваряни в херметични кутии, защитени от микроби.

На всеки час са взимани проби от въздуха в тях, които били сравнявани с миризмата на живи хора. Анализите са отнели няколко дни, в които учените изследвали химичния състав на пробите с помощта на газов хроматограф. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На актуална постраница виждате информация относно Знаете ли на какво мирише смъртта. Try.bg е социалка за споделяне на информация от българското интернет пространство. Текстът и снимките на Знаете ли на какво мирише смъртта са собственост изцяло на страницата, от който са прибавени в сайта. Ако сте на мнение, че публикацията Знаете ли на какво мирише смъртта нарушава нечии авторски права, обърнете се към нас от линка за контакт.