Да се прочистим с отвара от магданоз!

5.0 от 2 Гласа
публикувана на 14.10.2015 от gotvach.bg 4663
Да се прочистим с отвара от магданоз!

Всички познаваме магданоза като зелена и ароматна подправка, използвана най-често при приготвянето на различни салати. Истината е, че сокът и отварата от магданоз също притежават много лечебни свойства.

Отварата от магданоз е изключително силна, затова не трябва да се пие наведнъж повече от 30 - 60 мл. Най - добре е да се смесва с друг зеленчуков сок - например от моркови.

Свежият сок притежава свойства, необходими за кислородния обмен и поддържането на нормалните функции на надбъбречната и щитовидната жлеза. Сок от пресните листа на магданоза се получава с помощта на електрическа сокоизстисквачка.

Той се приема по 1-2 чаени лъжички в 1/2 чаена чаша прясно мляко или в 1-2 супени лъжици сметана 3 пъти дневно 15 - 20 минути преди хранене. Разбира се, не е изключено да го консумирате и самостоятелно, но имайте предвид, че вкусът му не се слави като удоволствие за небцето.

Народната медицина смята, че зелената напитка стимулира дейността на стомашно-чревния тракт. Тя облекчава уринирането, особено при хипертрофия на простатата, действа и апетитовъзбуждащо, нормализира менструалния цикъл, подобрява дихателната и сърдечната дейност.

Редица природни лечители го препоръчват като сигурно средство при полово безсилие. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В тази страница намирате информация за Да се прочистим с отвара от магданоз!. Try.bg е социалка за споделяне на статии от българското интернет пространство. Използваните материали на Да се прочистим с отвара от магданоз! са собственост изцяло и само на сайта, от който са добавени. Ако считате, че статията Да се прочистим с отвара от магданоз! нарушава нечии авторски права, обърнете се към нас от линка за контакти.