Ура! Разгадаха най-накрая тайната на френската диета!

4.0 от 1 Глас
публикувана на 14.10.2015 от gotvach.bg 3455
Ура! Разгадаха най-накрая тайната на френската диета!

Френският начин на хранене винаги е бил една малка загадка за медиците. Основната причина е, че в режима на французите постоянно влизат най-различни вкусни и вредни изкушения.

Между тях са мазните сирена, сериозно количество червено вино и пр. Въпреки факта, че си угаждат, французите рядко страдат от затлъстяване или от сърдечни-съдови заболявания, посочва се в статистиката.

Датски учени твърдят, че са отговорили на въпроса защо – изследването е съвместно между учени от университетите в Копенхаген и Орхус. Причината за доброто здравословно състояние на французите е сиренето – заради него те нямат високи нива на лошия холестерол.

С тази информация ни запознава сайтът videnskab. Специалистите провели изследвания, а резултатите сочат, че млякото и сиренето и тяхната честа употреба стимулират тялото да произвежда соли на маслената киселина или още бутанова киселина.

Именно те го защитават от всякакви сърдечно-съдови заболявания, ускоряват метаболизма и разбира се помагат да не се трупат излишни килца, обясняват учените. И докато тази информация ни дава зелена светлина да хапваме повече млечни продукти, друго изследване ни съветва да хапваме по-често пикантни храни.

Повече пикантна храна – по-малка опасност от рак, сочат учените. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В актуална постраница виждате публикация за Ура! Разгадаха най-накрая тайната на френската диета!. Try.bg е социалка за споделяне на материали от българското интернет пространство. Използваната информация и снимки на Ура! Разгадаха най-накрая тайната на френската диета! са собственост изцяло на сайта, от който са добавени. Ако смятате, че публикацията Ура! Разгадаха най-накрая тайната на френската диета! нарушава вашите авторски права, обърнете се към нас от бутона за контакт.