Дебела си заради кухненските уреди!

3.0 от 3 Гласа
публикувана на 14.10.2015 от gotvach.bg 881
Дебела си заради кухненските уреди!

Новите уреди в кухнята безспорно улесняват работата на всяка домакиня. Колко повече време би отнемало прането, ако нямаше автоматични перални машини например? Всички уреди, които ни помагат в кухнята обаче, всъщност вредят на здравето на жените, твърдят изследователи.

Кухненските роботи, миялните машини, микровълновите печки и всички останали уреди, които се използват в домакинството за улесняване на работата, се отразяват на килограмите на нежния пол. Това твърдят учени от Манчестърския и Лондонския университет, а цялото им проучване е публикувано на страниците на вестник Дейли мейл.

Всеки уред в помощ на домакинята спестява време в кухнята и по този начин дамите днес посвещавали с 20 на сто по-малко време на къщната работа, в сравнение с жените през 80-те години, сочат учените. Тежката къщна работа е заменена от заседнал ден в офиса, обобщават изследователите.

В проучването се посочва, че час, прекаран в миене на пода, може да помогне да изгорим повече от двеста калории (приблизително колкото има в един шоколад). За сравнение – час работа пред компютъра изгаря едва 70 калории, допълват учените.

Разбира се, напълняването не се дължи само на това – хората започват да харчат все повече пари за храна. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На текущата постраница намирате статия на тема Дебела си заради кухненските уреди!. Try.bg е социалка за споделяне на статии от българското интернет пространство. Публикуваните материали на Дебела си заради кухненските уреди! са собственост изцяло на сайта, от който са публикувани. Ако смятате, че публикацията Дебела си заради кухненските уреди! нарушава нечии авторски права, свържете се с нас от формуляра за контакт.