Тъпчат децата ни с развалени безплатни закуски в училище!

5.0 от 2 Гласа
публикувана на 14.10.2015 от gotvach.bg 50
Тъпчат децата ни с развалени безплатни закуски в училище!

Всяка сутрин децата у нас закусват с некачествени и в повечето случаи развалени храни по осигурените от държавата безплатни закуски за ученици, сигнализират родители пред btv. Една от майките дори показа сандвича на детето си, който представляваше две слепени филийки и тънък слой кашкавал между тях.

По вида на млечния продукт може да се усъмним, че това е наистина кашкавал. Учениците споделят, че редовно им дават сандвичи с безвкусна лютеница и сирене и дори се е случвало те да са развалени.

Децата допълват, че редовно изхвърлят предоставените им закуски. От фирмите - доставчици пък обясняват, че приготвят храните по утвърдена рецептурна книга.

Родителите смятат, че проблемът се появява от липсата на контрол. Тъй като безплатните закуски идват от държавния бюджет, контролът на общината стига само до разпределянето на закуските по отделните училища.

От община Варна казват, че проверяват само по сигнали, а през последната година такива не е имало. От Регионалния инспекторат пък твърдят, че контролират организирането на безплатните закуски, но не и качеството им.

През изминалата година 90% от училищата във Варненска област бяха проверени и се констатира, че директорите много стриктно си спазват разписаните задължения и извършват контрол. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В тази страница намирате информация за Тъпчат децата ни с развалени безплатни закуски в училище!. Try.bg е социалка за споделяне на публикации от българското интернет пространство. Текстовият и снимков материал на Тъпчат децата ни с развалени безплатни закуски в училище! принадлежат на медията, от който са прибавени в сайта. Ако считате, че публикацията Тъпчат децата ни с развалени безплатни закуски в училище! нарушава нечии авторски права, пишете ни от формуляра за контакти.