Коса като слама - как да се справим

2.0 от 1 Глас
публикувана на 14.10.2015 от ezine.bg 7425
Коса като слама - как да се справим

Колкото и да искаме да имаме лесна за третиране коса, на някои от нас просто не ни е писано. Най-голяма роля тук има наследствеността и генът.

Ако косата ви прилича на слама, няма блясък, непокорна е и цъфти често, то ще се наложи да се научите да живеете с нея и да полагате нужните грижи, за да изглежда добре. Ако косата ви е непокорна, стърчи във всички страни, лишена е от обем и блясък, не се отчайвайте – има начин да се справите с всичко това.

Косата, приличаща на слама, е претоварена. Причините може да са външни – третиране с бои, преси, сешоари, или вътрешни, като наличието на някое заболяване, прием на медикаменти или строга диета.

Каквато и да е причината за изтощаването, резултатът са груби кутикули на косъма, а ефектът е твърде очевиден. Това, което може да направите, е да започнете да отделяте на косата си необходимото време и нужните грижи.

Грижата за косата, приличаща на слама, започва с внимателно измиване с шампоан. Забранено е грубото търкане и скубане.

Внимателно масажирайте шампоана в скалпа и по дължината на косата. Прецизното измиване предотвратява прекомерното хвърчене на косата.

Балсамът е задължителен в края на всяко измиване. След къпането я увийте внимателно в кърпа, но не я претривайте. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На тази страница намирате публикация на тема Коса като слама - как да се справим. Try.bg е социалка за споделяне на линкове от българското интернет пространство. Публикуваните материали на Коса като слама - как да се справим принадлежат на страницата, от който са прибавени в сайта. Ако мислите, че публикацията Коса като слама - как да се справим нарушава вашите авторски права, пишете ни от формуляра за контакт.