След 15 г. 90 процента от българките ще са дебелани!

4.0 от 3 Гласа
публикувана на 14.10.2015 от ezine.bg 1321
След 15 г. 90 процента от българките ще са дебелани!

До 2030 година 90% от българките ще са дебели, показват данните на Световната здравна организация. Тази прогноза може да се промени, само ако нашенките променят начина си на хранене и спортуват повече.

Професор Донка Байкова казва, че през последните две десетилетия жените у нас за променили модела си на хранене в негативен план. Повече се консумират мазни и сладки храни, съдържащи вредните трансмазнини.

За сметка на това двигателната активност рязко е паднала. Това се вижда най - вече при по - младото поколение, които предпочитат да прекарат свободното си време пред компютъра, вместо да се разходят.

Заедно с белгийките българите ще оглавяват класациите на жени с наднормено тегло. Към момента всяко пето дете у нас е със свръхкилограми, а в пубертета това е проблем за всяко трето.

Професор Байкова съветва всяко дете да хапва домашен сандвич с пълнозърнест хляб вместо готовите пици на парче, както сега. Повече плодове, зеленчуци и млечни продукти в менюто на българите също могат да променят тенденцията към затлъстяване.

Експертката съветва още поне два пъти в седмицата менюто ни да е изцяло вегетарианско, поне 2 пъти в седмицата трябва да хапваме риба, а от месото е нужно да избягваме червеното, за да не станем най-дебелите европейци . .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На текущата страница виждате информация на тема След 15 г. 90 процента от българките ще са дебелани!. Try.bg е социален сайт за споделяне на информация от българското интернет пространство. Използваната информация и снимки на След 15 г. 90 процента от българките ще са дебелани! принадлежат изцяло и само на страницата, от който са публикувани. Ако считате, че статията След 15 г. 90 процента от българките ще са дебелани! нарушава нечии авторски права, свържете се с нас от линка за контакт.