Историческите находки, които никой не успя да разгадае!

3.0 от 2 Гласа
публикувана на 14.10.2015 от sanovnik.bg 1651
Историческите находки, които никой не успя да разгадае!

Въпреки напредъка на науката археолозите до ден днешен продължават да се сблъскват с въпроси, на които не могат да дадат отговор. Предлагаме на вниманието ви пет забележителни археологически открития, за които науката няма отговор.

Гигантските каменни топки от Коста Рика- През 30 - те години на ХХ век в Коста Рика са открити тайнствени камъни. Мистериозните каменни сфери на Коста Рика имали съвършена овална форма, а произходът им не е изяснен и до днес.

Местна легенда разказва, че във вътрешността на мистериозните каменни топки е скрито злато. Това провокирало местното население да унищожи много от артефактите, преди да се убеди, че в тях няма нищо.

Предназначението на камъните остава загадка, но учените предполагат, че овалните артефакти са изобразявали небесните тела и са служели за обозначаване на границите между отделните племена. Багдадската батерия - Столетия преди откриването на електричеството първите батерии били създадени в Месопотамия.

През 30 - те години на XX век в археологическите разкопки близо до Багдад е бил открит мистериозен артефакт, известен като Багдадската батерия. Тя представлявал 13-сантиметров глинен съд, в който имало железен прът, обвит с меден цилиндър. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

Какво другите търсят

В тази постраница виждате статия относно Историческите находки, които никой не успя да разгадае!. Try.bg е социалка за споделяне на материали от българското интернет пространство. Използваната информация и снимки на Историческите находки, които никой не успя да разгадае! принадлежат на сайта, от който са публикувани. Ако смятате, че статията Историческите находки, които никой не успя да разгадае! нарушава нечии авторски права, обърнете се към нас от формуляра за контакт.