Мъдрости от Хорхе Букай

5.0 от 1 Глас
публикувана на 14.10.2015 от sanovnik.bg 2618
Мъдрости от Хорхе Букай

Хорхе Букай е аржентински психотерапевт и писател, известен в цял свят. Той набира популярност с книгите Нека ти разкажа, Да се обичаме с отворени очи, Трите въпроса и Писма до Клаудия.

Със своите произведения, както и с професионалните си съвети, специалистът помага на много хора да преоткрият себе си, а също и да вземат правилното решение, когато са в задънена улица. Вижте и вие няколко безценни мъдрости от Хорхе Букай: - Човек има не правото, а задължението да бъде щастлив; - Да си влюбен, означава да обичаш сходствата, а да обичаш - да се влюбиш в различията; - Отговорът на въпросите ти не е в мен, а в теб; - Основно задължение на човека е да бъде себе си и да обича себе си - и едва тогава той ще приеме другите такива, каквито са, и ще може да ги обича истински; - Не си всемогъщ! Поставяй си реални цели и прави най - доброто, на което си способен; - Ако срещнеш самовлюбени хора, не трябва да ги мразиш: те сигурно вече си имат достатъчно проблеми със самите себе си; - Свободният човек, който познава себе си, е великодушен, отзивчив, любезен и способен да се радва еднакво, когато дава и когато получава; - Един камък никога не ти пречи, освен ако не е на пътя ти; . .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

Какво другите търсят

В текущата страница виждате публикация за Мъдрости от Хорхе Букай. Try.bg е социален сайт за споделяне на линкове и статии от българското интернет пространство. Текстът и снимките на Мъдрости от Хорхе Букай са собственост изцяло и само на страницата, от който са прибавени в сайта. Ако мислите, че публикацията Мъдрости от Хорхе Букай нарушава вашите авторски права, пишете ни от бутона за контакти.