Вместо хляб яжте тези храни!

4.0 от 2 Гласа
публикувана на 22.10.2015 от gotvach.bg 583
Вместо хляб яжте тези храни!

Хлябът, особено белият, е консумиран от българите на почти всяко хранене. Освен полезни за здравето съставки, които ни носи насъщният, обаче е доказано, че води и до напълняване.

Това е причината специалистите да препоръчват консумацията на пълнозърнест хляб и тестени изделия, които имат високо фибрено съдържание и могат да бъдат приемани дори и от хора, страдащи от диабет. Друг важен фактор е, че ценните витамини, които Ви доставя хлябът, идват предимно от ръжения хляб и от хлябовете от по - едро смлени брашна, а не от пшеничното брашно.

Може би най-важното в тази насока на мислене е, че е достатъчно да консумирате по 2 филии хляб дневно и когато консумирате други храни от групата на нишестените, изобщо да го избягвате. Ето какво какво можете да ядете вместо хляб и съответно когато консумирате тези храни, да не слагате на трапезата и хляб:В това число влизат всякакви спагети, макарони, талиетели, фусили, лазаня, кус кус и т.

Макар повечето хора да не консумират хляб в такива случаи, все още има и такива, които, закърмени със старите български хранителни обичаи, продължават наред с пастата да си похапват и филия - две хляб. Истината е, че този навик трябва напълно да бъде изкоренен . .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На тази страница виждате информация на тема Вместо хляб яжте тези храни!. Try.bg е социална мрежа за споделяне на статии от българското интернет пространство. Използваната информация и снимки на Вместо хляб яжте тези храни! са собственост изцяло на страницата, от който са прибавени в сайта. Ако считате, че статията Вместо хляб яжте тези храни! нарушава нечии авторски права, свържете се с нас от формуляра за контакт.