Забранени и позволени храни при бъбречни кризи!

3.0 от 3 Гласа
публикувана на 22.10.2015 от gotvach.bg 1056
Забранени и позволени храни при бъбречни кризи!

При повечето болести на пациентите се назначава определен хранителен режим, който се спазва или за известен период от време или за цял живот. Какво се случва с хранителния режим на хората, които имат проблеми с бъбреците или се намират в бъбречна криза?За съжаление тези проблеми спохождат все повече хора, а е факт, че бъбреците са едни от най - важните органи на човек.

Те имат изключително важно значение за обмяната на веществата, регулират кръвното налягане, обмяната на солите и водата, нивото на хормоните, влияят върху телесната температура и изпълняват много други жизненоважни функции. Ето защо е важно да се знае как трябва да постъпи човек и какво да консумира, ако се стигне до бъбречна криза:1.

По време на самата бъбречна криза пациентите се хоспитализират, докато кризата премине. Понякога се налага и по - продължителен престой в здравното заведение.

През този период на практика диетата е много стриктна, но това продължава само по време на кризата. Тогава са разрешени предимно билкови чайове, плодови и зеленчукови сокове; 2.

След като кризата премине, на болните се забраняват всички храни, които съдържат повече сол. Дори и тези храни, които са разрешени за консумация, се приготвят без използването на сол. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На тази постраница виждате информация за Забранени и позволени храни при бъбречни кризи!. Try.bg е социална мрежа за споделяне на линкове от българското интернет пространство. Публикуваните материали на Забранени и позволени храни при бъбречни кризи! принадлежат изцяло на сайта, от който са прибавени в сайта. Ако смятате, че публикацията Забранени и позволени храни при бъбречни кризи! нарушава вашите авторски права, обърнете се към нас от формуляра за контакт.