Суперплодовете, борещи излишните килограми

4.0 от 1 Глас
публикувана на 23.10.2015 от gotvach.bg 912
Суперплодовете, борещи излишните килограми

Яжте повече къпини, ягоди, боровинки, малини, както и грозде, ако искате да се отървете от излишните килца! Тези плодове помагат на познатата бяла мазнина да се преобразува в бежова, за която е известно, че изгаря калориите, посочват от Медикъл експрес. Изследването е направено от специалисти, които работят във Вашингтонския университет.

Откритието на изследователите ще даде нови насоки за лечението на затлъстяването. В проучването са използвани гризачи – те са подложени на диета, която е била изключително богата на мазнини.

При част от мишките е добавен и ресвератрол – количеството, което учените са им давали, се равнява на 340 г плодове за човек. Гризачите, които са имали в менюто си добавен ресвератрол, са натрупали с около 40 на сто по - малко тегло в сравнение с останалите мишки, посочва се в резултатите.

Изследванията ясно показват, че съдържащият се в гроздето и безкостилковите дребни плодове ресвератрол всъщност преобразува излишната бяла мазнина в изгарящата калории бежова. Ресвератролът, както и подобните полифеноли, съдържащи се в плодовете, помагат на организма да не се претоварва - те увеличат генната експресия, която подобрява окисляването на мазнините. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В текущата страница виждате статия за Суперплодовете, борещи излишните килограми. Try.bg е социалка за споделяне на статии от българското интернет пространство. Използваните материали на Суперплодовете, борещи излишните килограми са собственост на страницата, от който са прибавени в сайта. Ако смятате, че линкът Суперплодовете, борещи излишните килограми нарушава нечии авторски права, пишете ни от линка за контакт.