Не алкохолът, а зарзаватът ни прави щастливи!

2.0 от 3 Гласа
публикувана на 23.10.2015 от gotvach.bg 751
Не алкохолът, а зарзаватът ни прави щастливи!

Щастието трудно може да бъде дефинирано. Може да се каже, че то носи вълна от радост, тихо задоволство, удовлетворение и наслада.

За едни удоволствието може да се дължи на малките радости в живота, други щастливи може да ги направи споделената любов, а трети - осъществяването на мечтите им. Оказва се обаче, че храната също изиграва важна роля за човешкото щастие.

Ново проучване показва, че 65 процента от щастливите хора приемат над 240 грама плодове и зеленчуци дневно. Открай време се знае, че плодовете и зеленчуците са много полезни за организма ни, тъй като са източник на минерали, витамини и фибри.

Те предпазват от куп заболявания като диабет, аневризъм, инсулт и болести на сърцето. Скорошно проучване показва също така, че редовното похапване на плодовете и зеленчуци е от полза за психичното здраве.

За своето изследване учените са си послужили с данни за 13 983 души над 16 - годишна възраст, които са взели участие в здравна анкета през 2010 и 2011 година. Изследователите забелязали, че доброволците с най-стабилна психика консумират минимум по пет порции плодове и зеленчуци на ден /в една порция има 80 - 100 грама зарзават/.

31 процента от доброволците без психични проблеми хапвали между три и четири порции плодове и зеленчуци дневно . .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

Популярни от gotvach.bg

Какво другите търсят

На текущата постраница виждате статия за Не алкохолът, а зарзаватът ни прави щастливи!. Try.bg е социален сайт за споделяне на публикации от българското интернет пространство. Публикуваните материали на Не алкохолът, а зарзаватът ни прави щастливи! са собственост изцяло и само на сайта, от който са прибавени в сайта. Ако мислите, че публикацията Не алкохолът, а зарзаватът ни прави щастливи! нарушава вашите авторски права, свържете се с нас от линка за контакт.