Внимание! Първа помощ при инсулт!

3.0 от 1 Глас
публикувана на 27.10.2015 от ezine.bg 2799
Внимание! Първа помощ при инсулт!

Чрез кръвопускане – метод, разпространен от китайски учен, може да окажете животоспасяваща помощ на човек, получил инсулт. В това е убедена Наталия Котелников, която разкрива подробна информация пред Great - news.

Най-важното, което трябва да запомните, е, че когато един човек получи инсулт, в никакъв случай не бива да го местите от едно място на друго, тъй като по този начин увеличавате възможността за спукване на капилярите и кръвоизлив в мозъка. За да спасите живота на човека с инсулт, ви трябва игла от спринцовка или шевна игла.

Преди това обаче изправете внимателно пострадалия. Стерилизирайте иглата, като за няколко секунди я задържите над пламъка от запалка или свещ.

След това убодете болния и по 10-те пръста на ръцете му. Убождането трябва да е на няколко милиметра от нокътя, а конкретната точка няма никакво значение.

Ако не потече кръв, притиснете леко пръстите и отново докоснете с иглата. Ако болният е получил спазъм и устата му е изкривена, масажирайте ушите му, докато почервеният.

Това означава, че увеличавате кръвопотока. След това с иглата убодете меката част и на двете уши.

Наталия споделя, че е научила за този метод от китайския лекар и специалист по традиционна медицина Ха Тин Бу, като веднъж дори го е прилагала . .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

Популярни от ezine.bg

Какво другите търсят

На тази постраница намирате публикация относно Внимание! Първа помощ при инсулт!. Try.bg е социален сайт за споделяне на линкове от българското интернет пространство. Публикуваните материали на Внимание! Първа помощ при инсулт! принадлежат изцяло на страницата, от който са прибавени в сайта. Ако считате, че статията Внимание! Първа помощ при инсулт! нарушава вашите авторски права, пишете ни от формуляра за контакт.