Готвенето с гъша мас стана хит

5.0 от 3 Гласа
публикувана на 27.10.2015 от gotvach.bg 97
Готвенето с гъша мас стана хит

Гъшата мас се използва все по-често в ресторантите на запад и в козметичната индустрия. Според експерти този вид животинска мазнина е много по-полезен от свинската.

Причината е, че в сравнение с останалите видове животински мазнини гъшата мас има ниска точка на топене – 14 градуса по Целзий. Това я прави и лесноусвоима от организма – твърди се дори, че този вид животинска мас се разгражда много по - бързо от тялото, отколкото пилешката или свинската мазнина.

За сравнения свинската мас се топи на температура повече от 43 градуса, а пилешката - при температура от 37 градуса. Оказва се още, че гъшата мас има и полезен състав - в нея се съдържат ненаситени мазнини и химичното ѝ съдържание е по-близко до това на зехтина, отколкото до маслото.

Не на последно място, гъшата мас е вкусна, допълват експертите. В нея се съдържат около 36 на сто наситени мастни киселини, повече от 50 процента мононенаситени - и 13 % полиненаситени мазнини.

За сравнение – показателите на зехтина са около 75 на сто мононенаситени и 13 на сто наситени мазнини. В САЩ 315 души на сто хиляди на средна възраст всяка година умират вследствие на инфаркт.

Във Франция за същия период инфаркт получават 145 от 100 хиляди човека. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На тази постраница виждате публикация за Готвенето с гъша мас стана хит. Try.bg е социална мрежа за споделяне на линкове и статии от българското интернет пространство. Публикуваните материали на Готвенето с гъша мас стана хит са собственост изцяло и само на медията, от който са добавени. Ако считате, че статията Готвенето с гъша мас стана хит нарушава нечии авторски права, свържете се с нас от линка за контакт.