Не яжте тези храни никога на празен стомах!

4.0 от 1 Глас
публикувана на 27.10.2015 от gotvach.bg 13169
Не яжте тези храни никога на празен стомах!

Консумирането на някои храни и напитки на празен стомах категорично се забранява от всички здравни експерти. Причината е, че хапвайки ги редовно рано сутрин, те ще повлияят крайно негативно на храносмилателната дейност и метаболизма.

Студени напиткиСлед като се събудите от сън, най - голямата ви грешка ще е да си сипете чаша студена напитка. Употребата на нещо студено рано сутрин застрашава от стомашно-чревни разстройства.

Освен това студените напитки на празен стомах влошават кръвообращението и храносмилателния процес, тъй като дразнят стомаха. Тестени закуски - В тези закуски количеството на дрожди е достатъчно, за да предизвика газове и неприятно подуване и тежест в корема.

Кафе - Да изпиете чаша кафе преди да сте закусили е най-голямата слабост на менюто за повечето хора. Кофеинът може да е много полезен за организма, но на гладно той дразни стомаха и активира стомашните киселини.

Ако не промените този навик, не след дълго може да страдате от гастрит. Сладки закуски - Закуската задължително трябва да е солена, ако искате да се радвате на здравето си по-дълго.

Сладките храни на празен стомах увеличават количеството на инсулин, като по този начин нарушават метаболизма и ви заплашват от захарен диабет. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В текущата постраница виждате публикация на тема Не яжте тези храни никога на празен стомах!. Try.bg е социална мрежа за споделяне на публикации от българското интернет пространство. Използваните материали на Не яжте тези храни никога на празен стомах! са собственост на сайта, от който са добавени. Ако считате, че публикацията Не яжте тези храни никога на празен стомах! нарушава вашите авторски права, пишете ни от бутона за контакти.