Здравето се крие в зелените храни!

2.0 от 1 Глас
публикувана на 29.10.2015 от gotvach.bg 1302
Здравето се крие в зелените храни!

Зелените храни са изключително важна част от здравословния начин на хранене, тъй като съдържат важни хранителни елементи, благоприятни за функциите на много органи. Възможностите за избор са безкрайни, особено през пролетта и лятото, и лесно могат да бъдат включени в ежедневния хранителен режим.

Зелените плодове и зеленчуци съдържат големи количества хлорофил. През последните години са проведени много изследвания с екстракт от хлорофил и е установено, че той е най-мощният антиоксидант, познат на човечеството.

Затова не е случайно, че сред най-полезните продукти са именно зелените. Фитонутриентът хлорофил придава зеления цвят на растенията, той обаче притежава и силно изявено детоксикиращо и регенериращо въздействие върху черния дроб, спомага за заздравяване стените на храносмилателния тракт, помага и при редица кожни заболявания.

Колкото по - наситен е зеленият цвят на дадена храна, толкова по - богата е тя на хлорофил. Храните, богати на този пигмент, играят роля в произвеждането на червени кръвни телца, защита от рак и радиация.

Освен това, хлорофилът е неблагоприятна среда за развитието на вредни бактерии и по този начин помага на организма да избегне различни заболявания. Зеленолистните зеленчуци са пълни с витамини, минерали. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В тази постраница намирате статия за Здравето се крие в зелените храни!. Try.bg е социална мрежа за споделяне на материали от българското интернет пространство. Публикуваните материали на Здравето се крие в зелените храни! са собственост изцяло на медията, от който са добавени. Ако сте на мнение, че статията Здравето се крие в зелените храни! нарушава вашите авторски права, пишете ни от бутона за контакти.