Колбасите не причиняват рак, категорични са наши експерти

2.0 от 3 Гласа
публикувана на 29.10.2015 от gotvach.bg 1422
Колбасите не причиняват рак, категорични са наши експерти

В понеделник СЗО излезе с нов черен списък на храните, които причиняват рак. Сред тях място намират белите, червени и изобщо всички преработени меса.

Данните на агенцията показват, че те водят до развитие на рак на дебелото черво и редица други неразположения. Според тях те са толкова опасни, колкото са цигарите и алкохолът.

Наши специалисти обаче са на друго мнение. В предаването Здравей, България професор Байкова обяви подобни твърдения за крайни и дори за неверни.

Докато специалистите на СЗО за момента не могат да установят безопасната доза месо и дори дали има такава, у нас от години се спазва препоръчителната доза от 160 г колбаси дневно. Професор Байкова оспорва крайните заключения, които комисията прави.

Според нея преработените меса са опасни, когато се консумират опушени или препечени на скара или грил. Кирил Вътев, собственик на фирма за производство на колбаси, пък разглежда въпроса за повишения риск от рак на дебелото черво при вегетарианците.

Той по никакъв начин не се различава от този на хората, които консумират месо. Страхът от консумирането на определени храни е този, който ги прави опасни и канцерогенни, категорични са българските специалисти.

Всяко нещо трябва да се приема с мярка. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В актуална страница намирате информация за Колбасите не причиняват рак, категорични са наши експерти. Try.bg е социалка за споделяне на статии от българското интернет пространство. Използваната информация и снимки на Колбасите не причиняват рак, категорични са наши експерти са собственост изцяло и само на сайта, от който са добавени. Ако смятате, че статията Колбасите не причиняват рак, категорични са наши експерти нарушава вашите авторски права, свържете се с нас от формата за контакт.